Ανεύρυσμα Αορτής

Γυναίκα 18 ετών προσήλθε προκειμένου να απωλέσει 5 κιλά σωματικού βάρους σε 20 ημέρες,για να συμμετάσχει σε αγώνες εισαγωγής σε σχολή των Σωμάτων Ασφαλείας.
Η κυρία είχε ελεύθερο ατομικό ιστορικό από παθήσεις, οι δε γονείς της δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Στην πρώτη επίσκεψη ζύγιζε 74 kg με ελαφρύ ρουχισμό και είχε ύψος 1.68 cm. Είχε λάβει συμβουλευτική αλλαχού και της είχε προταθεί να λάβει δισκία θυροξίνης (φάρμακο για τον υποθυρεοειδισμό), προκειμένου να αδυνατίσει.
Ο Δείκτης Μάζας Σώματός της υπολογίστηκε στο 26.2. Το επιθυμητό βάρος έπρεπε να είναι  περί τα 70 kg. Με το σκεπτικό αυτό, μετά από εργαστηριακό έλεγχο καταρτίστηκε πρόγραμμα απώλειας βάρους μέσω της πρόκλησης αρνητικού ισοζυγίου θερμίδων. Δόθηκε διαιτολόγιο 1300 kcal  και οδηγίες ενυδάτωσης και άσκησης. Προκειμένου να υπάρχει αυτονομία στην επιλογή τροφίμων, η νεαρή γυναίκα εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο των Ισοδυνάμων Τροφίμων. Ενδιάμεσα διενεργήθηκε εργαστηριακός έλεγχος, προς επιβεβαίωση της μη ύπαρξης οποιουδήποτε προβλήματος. Ανά εβδομάδα τροποποιούνταν το διαιτολόγιο, συνεχώς μειούμενο. Απορρίφθηκε το ενδεχόμενο να λάβει θυροξίνη, δεδομένου ότι αφενός μεν ο εργαστηριακός έλεγχος δεν ανέδειξε υποθυρεοειδισμό, αφετέρου δε,η συγκεκριμένη ουσία δεν αποτελεί θεραπεία απώλειας βάρους. Αντίθετα, η χορήγηση θυροξίνης έχει βλαβερές ενέργειες όταν χορηγείται σε υγιή άτομα.
Η νεαρή γυναίκα κατάφερε να απωλέσει περί τα 7 κιλά σε 3 εβδομάδες, επιτυγχάνοντας το στόχο της.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υπό άλλες συνθήκες, όπως λ.χ. για αισθητικούς λόγους, θα επιλεγόταν μία τόσο ταχεία απώλεια βάρους. Εντούτοις, όπως αναφέρθηκε, εξατομικεύται πάντοτε η θεραπευτική αντιμετώπιση, ανάλογα με τα προβλήματα υγείας, που εν προκειμένω απουσίαζαν, και τον επιθυμητό στόχο, που στην περίπτωση αυτή ήταν ιδιαιτέρως σοβαρός.