-
Κατηγορία: Υπογλυκαιμία
-
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 14:05
-
Γράφτηκε από τον Dr Γιώργος Παναγούλιας
Η πρόκληση υπογλυκαιμίας μπορεί να οφείλεται στα ακόλουθα:
- περίσσεια ινσουλίνης,
- καθυστερημένη λήψη γεύματος,
- αδυναμία σίτισης,
- μειωμένη περιεκτικότητα του γεύματος σε υδατάνθρακες,
- αυξημένη σωματική δραστηριότητα,
- αυξημένο ποσοστό απορρόφησης ινσουλίνης (λ.χ. ως αποτέλεσμα της αύξησης της θερμοκρασίας του δέρματος λόγω έκθεσης στον ήλιο ή σε ζεστό νερό).
Βιβλιογραφία
Insulin administration. Diabetes Care 2004;27 Suppl 1:S106-9.